فتة الكوارع من الأطباق الشعبية الأكثر شهرة في مصر , لكن قد تعاني بعض ربات البيوت من طريقة اعدادها , او قد يجدوا فيها بعض الصعوبة , الشيف المصري هاني قنديل يقدم من مطبخ مدونة أكلات شهية افضل طريقة لعمل فتة الكوارع على الطريقة المصرية
المقادير
- ٢ كوارع بقري
- ٢ كوب ارز مصرى
- ١ كوب شعيريه
- ٢ م-ك سمن بلدى
- ١ كيلو طماطم
- ٢ م-ص حمص حب
- ٢ م-ك زيت
- ٤ فصوص ثوم
- ١ م-ص كمون مطحون
- ٥ مكعبات مرقه ماجى
- ٢ ثمره ليمون
- خبز ابيض حسب عدد الاسرة
- ١ م-ص ملح
- ١ م-ص بهارات
- ١ م-ص فلفل اسود
طريقة التحضير
- طريقه عمل فتة الكوارع علي الطريقة المصرية
- يتم غسل الكوارع جيدا و توضع فى قدر مليء بالماء
- و يوضع القدر علي النار لمده ٤ او ٥ ساعات الى ان تنضج الكوارع
- بعد نضج الكوارع تضاف ٤ مكعبات ماجى و فلفل اسود و يترك القدر على نار متوشطه الحراره لمده ٨ دقائق
- تجهز المقلاه و يوضع بها السمن حتي يتم تحمير الشعيريه بها و من ثم يضاف الارز و الملح الي الشعيريه
- و من ثم يضاف الماء بحيث يعلو الارز قليلا و يترك علي النار حتي النضج
- يتم فرم الثوم في المفرمه و يضاف اليه الكمون و الملح
- و يجهز قدر للطبخ اخر و يوضع به قليل من الزيت ثم يضاف اليه خليط الثوم و الكمون
- ثم تضاف الطماطم و الفلفل الاسود و البهارات و كوب الماء و مكعب ماجي و تترك علي النار حتي ينضج الخليط
- و من ثم توضع الكوارع في الصلصه و تترك لمده ٥ دقائق
- ثم يقطع الخبز الي قطع صغيره و يضاف اليه قليل من مرق الكوارع حتي يتشرب المرقه
- و يضاف الارز المجهز الي الخبز و من ثم تضاف الصلصه و الكوارع
- و تقدم فتة الكوارع علي الطريقه المصرية
- و بالهناء و الشفاء
شيف هاني قنديل
0 التعليقات:
إرسال تعليق